Çarşamba, Haziran 24

komple komplo teorilerim

ülke olarak neden kalkınamadığımızı uzun uğraşlar sonucu çözdüm.bu vesileyle neden dünyada söz sahibi olamadığımızı,neden ab'ye giremediğimizi ve ekonomik çıkarlar için bizi yabancı erkeklere tercih eden kadınlarımızın amacını çözdüm.bu uzun ve çileli gözlemi bizzat kendimden yola çıkarak ulaştım.şimdi şu memlekette,çalışsın çalışmasın,eli ayağı düzgün her türk genci muhakkak ki bir akrabası taşınırken o eşyaların taşınmasına yardım etmiş,ter dökmüş,serinlemek için gazoz-kola içmiştir.ve yine o genç mutlaka kendi evi,olmazsa yine bir eş-akrabanın evini boyamasına yardımcı olmuştur.şimdi bilindiği üzere bu işleri yapan insanlar var,bu sektörden para kazanan adamlar var.e hal böyle olunca her işi evde oturan çocuğa yaptırırsan,ve bir bardak kola bir tabak börekle geçiştirirsen,bu sektördeki adamlar ne yiyecek arkadaş?o adamlar işçilerine maaş yerine kola börek mi verecek?bi gün olsun benim amerikalı,ingiltereli,kanadalı arkadaşlarım demediler ki bana "aras bugün teyzemgil taşındı onlara yardım ettim anam sikildi" ya da "ya moruk bugün badana yaptık,herşey her yerde amına koduğum evinde" diye serzenişte bulunmadı.filmlerde bakıyoruz,eğer biri,başka birinin evini boyamaya yardım ediyorsa kesin seks oluyor.adamlar sadece seks karşılığı yardım ediyolar.ama bakıyorsun adamların taş gibi komşuları var.e ben kime böyle bir teklif yapayım,hafize teyzeye mi yapayım,halil amcaya mı yapayım?onlarda sikilmeyeceklerinin farkında oldukları için boya badana,taşınma işleri olduğunda hemen mahallenin gençlerini koparıyorlar.boyacıya,hamala verecekleri parayı yastık altına atıyorlar.yastık altına atılan para hiçbir şekilde ülke ekonomisine katkı getirmediği için bütçe devamlı açık veriyor.açık verilen bütçe vergi olarak halkımızın omuzlarına ekstra yük olarak biniyor.bundan bunalan vatandaşımız "lan zaten avrupada genç yaşta kutuyu açtırıyomuş cıvırlar" diyerek soluğu avrupaya atmaya çalışıyor.avrupa genç kızlarını korumak için bizi avrupa birliğine almıyor.bizi bu hale hafize teyzeler,halil amcalar düşürdü.bunu bilin.


7 yorum:

bi dost dedi ki...

doğru söylüyosun. hem öyle yapıyolar hafize teyzeler, bi de yetmezmiş gibi badanacıya, nakliyeciye, hamala filan para "yedirenler"e kızıyolar. "çağırsaydınız bizim oğlan size yardım ederdi" filan diyolar. müstehak şekerim müstehak.

Aylin Balboa dedi ki...

Yalnız seks hususunda Halil Amca düşünülebilir gibi geldi bana. Sanki o işlere istidadı var gibi. Ülkemizin kalkınması için böyle bir girişimi yapsan yapsan sen yaparsın, ha Zaamim, bi düşün derim.

PoLLy dedi ki...

enteresan bi tespit.. sosyolojik bir olguya parmak basmışsın.. o parmağı ordan çektiğin anda da, bu ülkenin kanayan yarası ile karşı karşıya kalacağız..
devam sevgili hazinses, tam gaz devam :)

Loreathan dedi ki...

Ecnebiler boya yaparken de baya bir neşeli cilveli oluyor, boya yapılan günün akşamında sevişmeye veriyorlar kendilerini. "Anam anam anam belim gitti tüm gün boya yapmaktan" gibi yakınmaları duyamıyoruz hiç onlardan. Birbirlerine boya atmalar işveler filan jelibon kıvamında insanlar.

Adsız dedi ki...

benide yan komşu markete felan gönderio paso.sanki kendi ayağı yok.bende gidiyom insanlık namına.karşılığı hep aynı köfte ekmek.

Unknown dedi ki...

hehe... belki de halil amcalar, hafize teyzeler yüzünden sigaramız zam aldı, hı :Pp
ya abi, yeni taşınılan evde de durum aynı ecnebilerde... bu ev bi daha bu kadar dağılmaz, bak her taraf koli, haydi gel koli fantazilerimizi geliştirelim, koliler arasında, minimum eşyayla sevişelim bakalım bu sefer nolcak diyip, deneysel takılıyolar... o da taşımaya gelmiyo esas oğlan-esas kız, "yerleştirmeye" yardım etmek için geliyor genelde... :Pp

Neyin Pesindesin dedi ki...

4 senedir iktisat okuyorum, böyle bir şey ne gördüm ne duydum, ekonomi bakanı olacak adamsın vessalam.