Salı, Mart 23

bahar geldi diye sevinmedim, mart geçsin öyle değerlendiririm durumu

sevgili blog, biliyorum uzun zamandır yazamadım, çünkü yazacak bir şey bulamadım. içimden gelmedikten sonra, kararmış dünyamdaki hissiz duyguları yazıya dökemezdim ya.......


şaka lan şaka uzun zamandır yazmadım, neden? ibnelik olsun diye. yok yazamıyorum da, yok o kadar arayıp soruyorlarda. amına koyim beni niye arayıp soran yok, demek hiç sikinizde değiliz. bir arayın, bir sorun, bu çocuk niye yazmıyor, moralimi bozuk, canımı sıkkın, aç mı açıkta mı, börek yapsam yer mi, versem siker mi? bunları size ben mi söyleyeceğim arkadaşlar. neyse allahtan börek yapanım var, size muhtaç değilim çünkü. böreğim var mı? var. 

yılmaz özdil gibi
böyle...
yazsam...
belki.
daha..
çok..
yer kaplarım.

yaz mevsimi gelmesiyle beraber havada aşk kokusu var arkadaşlar. size gidin, ilk gördüğünüzle sevişin demeyeceğim ama bir kız-erkek arkadaş bulun kendinize, olanlar da ellerindekiyle idare etsin. evet bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ağaçtır, çiçektir, kuştur hafiften çıkmaya başladı. bu elbette ki mutfağımıza da yansıdı. mutfağın her yerinden maydonozdur, tereotudur, kuzu kulağıdır çıkmasıyla, yeşil yeşil görür oldum zalim mutfağı. kutup ayısı fıkrasında ki yavru kutup ayısı gibi dayanamayıp patladım. "anne" dedim, "he annem" dedi. "biz" dedim, "inek miyiz, öküz müyüz, kuzu muyuz" dedim. "o nerden çıktı ma alık" dedi bana. "anne" dedim, "madem ki değiliz, ne diye habire yeşilliği dayıyorsun önüme, veriyorsun otu önüme. yemin ediyorum sofraya mı oturuyorum, sarıkız'la yalakta yemek mi yiyorum bilemiyorum" deyince sandalyede oturan babamla bakıştık. "senin" dedi, "bakış açını sikeyim evlat kere" dedi. "yıllarca national'lar, discovery'ler izlettim sana, insalık görmemişsin, bari onlardan hayvanlık öğrenseydin" dedi. 

sonra rakı almaya gönderince barıştık, ben de para üstüyle hazır pizza aldım.

36 yorum:

Adsız dedi ki...

gördüğüm
en
başarılı
mart
yazısı.
iyi
uykular
dostum..

POSTACI dedi ki...

Özcan (kalp)

ferdagokturkince dedi ki...

"yıllarca national'lar, discovery'ler izlettim sana, insalık görmemişsin, bari onlardan hayvanlık öğrenseydin" çok hoşuma gitti burası. çok baba adammış söyleyen :)

hafif abi dedi ki...

Hastasıyım azizim üslubunuzun, giriş gelişme ve sonuçlarınızın hayranıyım. Hep söylüyorum hep de söyleyeceğim. Söylemeden duramiyciim.

hafif abi dedi ki...

ff'de hep böyle dememe rağmen eşşeklik bende ki linklerime eklemeyi unutmuşum. Şimdi farkedip bu vesileyle eşşeklikten istifamı verdim mirim.

kelimelerbenim dedi ki...

Ulan Sami, hiç merak etmez miyim ay benim hayvanat bahçem! Bir eklentin olsa da izlesen bu Sezer dostun senin bloguna kaç kere girmiş de bakmış yeni yazı yk, biçare çıkıvermiş buralardan. "Senin bakış açını sikeyim evlat kere" buna bayıldım lan. Babanın taşş..Lı tarlalarda gezerken sıcaktan terleyen ellerinden öpüyorum. Kelimeler Benim. Artistlik yapma.

varol döken dedi ki...

mart kapıdan baktırır abine mangal yaktırır... önümüzdeki hafta dayayacağım önüne böbreği dayayacağım önüne dalağı, sık dişine bir hafta daha maydanoz ye anam benim...

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

....yemin ediyorum sofraya mı oturuyorum, sarıkız'la yalakta yemek mi yiyorum bilemiyorum.

hahahahah!
eğleniyorum bu blogun varlığını öğrendim öğreneli :)

Korhan Korman dedi ki...

Üstadım ne desen doğru:( KIymalı börek yapıyorum. ay sonu başka et ürünü yok evde.Türksan durağında elimde 8 dilim börekle bekliycem. Düşününce tuhaf bi ambians gibi geldi. Basma etek giyip başımı da örtsem mi bilemedim.

varol döken dedi ki...

yaptığım yorumu sikeyim... ondan sonra varol döken bloglardan siktirsin gitsin kampanyası yaparlar tabi...

varol döken dedi ki...

sen üstüne alınma sami yine yakarız o mangalı...

varol döken dedi ki...

ha bu arada niye geldiğimi hatırladım... sırf şu bukowski olacaktım altılıda yattım tivitin için girmek istedim twitter'a sonra safari çöktü unuttum gitti...

ben şimdi o tiviti atan ele kadehi tutuşturmayayım da ne yapayım...

Kasux dedi ki...

babana kurban

sami hazinses dedi ki...

ne çok sevenim varmış da haberim yokmuş ^.^

anca boş beleş yazıyosunuz lan, bi börek, bi sigara getiren yok. aşağıda yazanlar hariç, onlar benim abilerim, onlara lafım sözüm olamaz.

hafif abi; duygular karşılıklı efem, saygıyla eğilirim önünüzde.

korhan; abi türksan durağına heykelini dikerim senin, türksan durağını "korhan abi durağı" yaparım. yaparım zira mustafa başkanla aram iyidir. yeter ki olsun o kıymalı börekler, oy o börekler.

varol abi; abilerin en kralı, abilerin van basten'i. varol döken'in olmadığı blogun, çok affedersin de ta amına koyayım ben. mangal börek bahane, gönüller bir olsun abi. ellerinden öpmeye, rakından içmeye gelecem en yakın zamanda.

Korhan Korman dedi ki...

Gurban olduum kıymadan köfte yaptım istediğin zaman gel ellerimle kızartırım :(

aglea dedi ki...

sami, neden yazmıyorsun. soru değil tabii ki de. gelip gidip bakmaktan bir hâl oldum. börekse kolay, harika börek yaptığımı tüm sosyal medyaya kanıtladım biliyorsun.

sami hazinses dedi ki...

korhan; abi benim atölye igs'nin arkasında, köftenin yanına rakıyı katalım mı? böyle bir konsept olsun, bir güzellik olsun.

aglea; yazı yazmak zor değil, hiç zor değil. ne yazsam roman olur hatta. ama sana özel yazılar yazarım, şiirler yazarım. böreği getir, yazıyı kap. nasıl kampanya? bence fena bir kampanya, sosyal sosyal kampanya.

kelimelerbenim dedi ki...

Bi gün de bana cevap yaz be! Böreksiz rakısız adama günahını vermezsin sen! Ne çıkarcı adamsın sen sami! kürt böreği yiyesice sami :* mucuk ulan.

asd dedi ki...

börek yapsam yer mi, versem siker mi? demişsin ya hani. kusura bakmada eğer o fotoğraftaki sen'sen 1000 tane olsa birini siktirmem.
Ama güzel yazıyosun ;)
Güldüm okurken.

Bu da benim naçizane fikrim...;)

sami hazinses dedi ki...

oğlum çıkar dünyası bu, bak korhan abim köfteler, profiteroller getirmiş. sen ancak buradan temennilerde bulunuyorsun. taşın altına eline koymanın zamanı gelmedi sence de moruk?

allah sizden razı olsun. ama sizi sikeceğimi nereden çıkardınız? 1000 tane olsa, ben de birini size vermem. şaka şaka verirdim, sen de verirsen buralardayım. bu kadar katı düşünmemek lazım.

varol döken dedi ki...

tanısanız siz de verirdiniz...

mad. dedi ki...

Ah dünden beri aklımdasın aslında, ne kadardır yazmadığını umursamadım ama bir bildiği vardır diye geçiştirdim... hani insan sıkılır dediğin gibi "ibnelik olsun diye" yazmaz olur böyle şeyler.
ama asıl olay ben bir börek yapıyorum ki bunun karşılığında özel yazılar beklerim.

sami hazinses dedi ki...

oha ya, tam bir şeyler yazayım dedim, baktım siz yazmışsınız, börek demişsiniz, aklımı almışsınız. siz böreği yapın kitaplar yazarım, seriler çıkarırım, ansiklopediler adarım adınıza. ama oynamayın en temiz hislerimle, yalansa yalan deyin. değilse böreği yiyelim, pırıl pırıl olalım.

Korhan Korman dedi ki...

Sami kim bu kadın neden sana börek yapıyor??!!!

Haaaa sana soruyorum titretme bıyıklarını körolasıca!

sami hazinses dedi ki...

ya korhan, açıklayabilirim, göründüğü gibi değil :(((((((((((((((

yalnız ben de nasıl heyecanlandıysam 60 kere göndermişim aynı yorumu. elimin ayarını sikiyim.

mad. dedi ki...

Ah ya kalbimiz bir demek ki.. düşünüyoruz yazıyoruz falan aman aman ben bu laflara börek yapmamda hangi laflara yaparım... ama şimdi hafif bir tırsma var içimde yani Korhan Beyle olan ilişkinizi sarsmak istemem hiç olmaz öyle şey ikinci olamam ben :|

sami hazinses dedi ki...

ya boşver korhan'ı, yaşandı bitti saygısızca :(((((((((((((

zaten korhan abinin böreğini yiyemedim, atölyede el koymuşlar böreğe. ölmeden evveli bari sizin böreğinizi yiyim. he mi be, hadi be.

mad. dedi ki...

h mm. bitti diyorsun, saygısızca diyorsun, e bende yaparım o böreyi ölmeden yersin diyorum .

neli istersin acaba -.^

Korhan Korman dedi ki...

Ben de bu durumda adresi biliyorum 3.sayfanın gülü yapıcam diyorum!

sami hazinses dedi ki...

mad., abdullah yüce der ki "nasibim olsun bir dilim börek, sun da yiyeyim, yarin elinden". maksat börek yemek değil, maksat muhabbet. börek yemek istesem korhan abimin böreğini de yerim yani, di mi korhan abim benim (L).

mad. dedi ki...

evet evet, o zaman korhan bey'in böreğini yemek daha hayırlı olacak senin için ,senin yarı baygın halinle konuşmam zor olur cünkü :Dd

sami hazinses dedi ki...

vallahi korhan'dan evvel gelirseniz canlı canlı karşınızda olurum. hayatımı ikiye böldün korhan abi. korhandan önce korhandan sonra :(((((((((((((

bi daha internette tanıştığım insanlara börek yap demiyeceğim.

mad. dedi ki...

Ah korhan bey nelere kadir oldu görüyor musun ... o zaman dolma yaptım ben azevvell. dıyorum kı sen korhan beyle börek ye sonra görüşürüz.

Korhan Korman dedi ki...

Mad hanım..birbirimizi anlayacağımızı umuyorum. Ben Yaşar usta çeker vururum sizi..yok bu değildi.Hah bakın.Saadeti geç yakaladık biz.O bıyıklarıyla beni benden aldı.Yazdığı gibi k.ö ve k.s oldum onun için.İsası oldum son yemeği oldum.Çıkın aramızdan. Çıkarken dolmaları usulca bırakıverin oraya...

mad. dedi ki...

ben bu sevginin arasına giremem korkan bey kesinlikle çekiliyorum. dolmalarıda eşiğe bıraktım...
saadetler dilerim.

sami hazinses dedi ki...

ya korhan abi yaşar ustayı nereden çıkardın? ulan bi börek yapan birini bulduk onu da kaçırdın ben sana ne diyim? mad. hanım, lütfen bu korhan beyin dediklerini dikkate almayın, zira chrome bile korhan yazınca dikkate almıyor, altı kırmızı çizgili çıkarıyor. ben öyle diyeyim size.