Cumartesi, Şubat 21

bana börek yapanın 40 yıl olmasa bile bi 3 yıl kölesi olurum

bugünü,en nihayetinde atölyemizde geçirdim.ki bu konuya yarın değinecem,size fotoğraflı videolu anlatacam.asıl konumuza dönersek,biz atölyede takılırken baktım ki kapı çalınıyor.atölye iki katlı olduğundan ve bizim maliyecilerden korkumuz olduğundan üst katı kullanmıyor,alt katta makaramıza bakıyoruz.baktım kalabalık bir grup,aha dedim şimdi siki tuttuk.baktım yaşlı teyzeler var,makyajlı filan.ali abi dedim,kadınlı grup var dedim.baksana oğlum dedi.teyzeler bana öyle içli bakıyorlardı ki kıyamadım onlara.açtım kapıyı,buyrun teyzeciğim dedim.teyze önce öptüm beni,böyle boyalı boyalıyım ama.tatağım bile mavi çıkıyor var sen yap hesabını.meğer bu beni öpen nur yüzlü teyze muhtar adayı imiş.bana yapacağı hizmetlerden,şimdiki muhtarın yanlışlarından bahsetti.dedim ki teyzeciğim,biz buranın yerlisiyiz,ismail'de bizim akrabamız sayılır.ama dedim,eğer ki siz bana börek yaparsanız,ben oyumu satarım dedim,size veririm,eşimi dostuma da size yönlendiririm dedim.aman demez olaydım,bunlar bir sevindi,bana ellerini öptürdüler zorla,yetmedi beni öptüler.yaparız oğlumlar,börek sana feda olsunlar,istediğin o olsunlar neler neler.bir an kendimi siyaset arenasında çok önemli bir şahısmış gibi hissettim.tamam teyzeciğim dedim,oyumu size verecem dedim.bunlar böyle çok sevindiler,öpücüklerle,allah a emanetlerle gitti bunlar.sonra ali abiye anlattım gün boyunca taşşağını yaptık.bakalım,yarın gönül teyze getirirse söz verdiği böreği bir kısmını yiyip dadanacam şu an ki muhtarın kapısına".ismail efendi diyecem,"sen ki 25 yıldır bu mahallenin muhtarısın.bugüne kadar beraberce bir mazimiz var,aynı semtin çocuklarıyız.ulan 25 yıldır bizi siktiğin yetmiyormuş gibi,ne bir böreğini gördük ne pastanı yedik.daha sana oy moy yok"diyip resti çekecem.eğer tahmin ettiğim gibi ismail tufaya düşerse bir pasta börekte ondan kopararırım.yok yan çizerse ismail,gönül rahatlığıyla oyumu atarım gönül teyzeme.

13 yorum:

Demirbey dedi ki...

kabasakal ve temel reisin belediye reisliği için(ki bunun ecnebi tabiri 'vote for mayor'dur) oylarının eşit çıkması ve safinazın oyunun reisi belirlemesi gibisinden bir hikaye.ama safinaz hatırladığım kadarıyla bir böreğe değil boya-badana,tamirat,temizlik her işini yaptırmıştı bu iki denyo adaya.demem o ki arasköy börekçisi açın bana gibisinden bir emir cümlesini bile yerine getirebilir bu adaylar dikkat!

gunes ener dedi ki...

börengi hep bumerang gibi algıladım ben, demek doğruymuş. demek hakketten de mideye giden yol bir kement gibi, hani sanki dağ başında western filmlerinin çekildiği yerlerde (brokbek haric orda geyler guylar var)çıplak çıplak dolaşıp da koşturan yahşi atlara kızılderili ve cool kişiciklerin attğı kement gibi erkekleri yakalamak mümkün..o az evvel kışım kışım kışnayan at, o kementlen mum gibin oluyor. neyse. ben gidip böreng sipariş ediim, nasılsa at diilim eşek diilim.(bu nottan bazı çıkarımlar yapar bazıalrı, eşek diiller ya)

sami hazinses dedi ki...

onu bende hatırlıyorum lan.ama sen ismail'i görsen var ya,safinaz bile olamaz o.ama gönül teyze kabasakal bile olabilir,öyle ki idealist gördüm ben o'nu.böreği getirmezse tüm kanaatim değişecek tabi,orası ayrı.yalnız niye para değil de börenk istedim,orasını çözemedim daha.

ben o yazdıklarınızdan çok şahane çıkarımlar yaptım kendi aklımca.at,avrat,silah demiş atalarımız.yalnız ben o kadar hayalperest değilim,minimal dünyamda avrat olsun börenk olsun yetir diye düşünüyorum.ve sipariş verdiğiniz o böreğe ortak olmayı hayal ediyorum,beraber yeriz diye düşünüyorum.

gunes ener dedi ki...

aaa :( o nazenin erkek gitmiş sanki başka biri gelmiş gibi bir üst şahsa cevabınız. minimal dünyan maximal düşüme omuz attı resmen , yetmedi tekme tokat silsiledi resmen :8 ben bööyle..sus pus..neyse .

POSTACI dedi ki...

Yoksa sizin eski muhtar mellö mu?

sami hazinses dedi ki...

söz konusu mevzuu muhtar seçimleriyse eğer,tüm geçmişimi geride bırakırım.ama söz konusu sizin börenklerinizle,minimal maksima demem beklerim.börenkleri.
cerrö'm;bu lafım sana.hafiften mellö'yü andırıyor muhtar ismail.gerçi ondan daha börek istemedim,isteyipte vermezse bil ki mellö.

POSTACI dedi ki...

O senin bildiğin muhtarlardan değil tamam mı?

gunes ener dedi ki...

:) ama ben böreng yapmayı bilmiyom, sade yemeyi ve iyi espri yapmayı biliyom ben :s

sami hazinses dedi ki...

muhtardan kastın ismail amca mı mellö'mü?

ayriyetten ne kadar çok ortak noktamız var,ben de yapmayı bilmiyorum,yemeye gelince doyamıyorum.beraber yeriz,artık Allah ne verdiyse.

gunes ener dedi ki...

fakir fukara neyin değilsin di mi sen? yani dışardan yemek sipariş edebiliriz cümleten? suşi, italyan mutfağı,çin işi felan? yoxam itibar etmem bunca kıyağına,anlayayım iş ciddiye sarmadan?

sami hazinses dedi ki...

değilim fakir fukara,ne bulursam yerim doya doya,türk mutfağını tercih etsem de,sizinle yerim suşi,pizza veyahut dolma?

gunes ener dedi ki...

:) taam oldu bu iş, azıcık daha tanımaya kaldı şimdi , biraz daha zamana. gelecek güzel günler (göreceğiz çocuklar dediydi nazım, sevmem ama dooru söylüyo adam napayım)

Adsız dedi ki...

ehheh arasıma börek yapanın semtine taşınır oy pusulamı onun yönüne çevirir hatta çıkıp iki de göbek atarım
yaparım bilirsin
eheheheh