Cuma, Mayıs 15

yaşayan efsane dedikleri buymuş meğer

peşinen söyleyeyim.kimse götünü başını oynatmasın yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük bestekarı ve gitaristi haluk levent'tir.kimse itiraz filan da etmesin.ingiliz ve amerikan bilim adamları gibi,ipe sapa gelmez konular hakkında araştırmalar yapmaya gönül vermiş biri olarak fransızların orospu çocuğu olduğunu kanıtladıktan sonra sıra haluk levent'e geldi.şimdi kim eline gitar alanda "akdeniz akşamları" nı söylemeye?yalansa yalan diyin.tüm gitara gönül vermiş insanlar hayatlarında bir haluk levent parçası söyleyip,çalmış olması kaçınılmaz bir gerçektir.vay efendim en büyük besteci bob dylan'mış,leoanrd cohen'miş.bırakın lan bu işleri,gitarı olan herkes bir haluk levent parçası çalabiliyorken "bob dylan'i kim sike" diyosa bu haluk levent'in başarısının bir göstergesidir.bilumum gitarist adayı jimi hendrix gibi,joe satriani gibi değil de haluk levent gibi çalıp,sahilde manita kaldırmaya çalışıyorken sen nasıl olurda jimi hendrix'i dünyanın en büyük gitaristi gösterebilirsin?ülkemizde ergenlerin büyük çoğunluğu hayatının bir döneminde sırtında gitar çantasıyla istiklal caddesinde dolaştıysa,gitar elinde poz verip fotoğraf çekildiyse,ve bu ülkenin tüm insanları "akdeniz akşamları"nı ezbere biliyorsa,kusura bakmayın da arkadaş haluk levent dünyanın en büyük gitaristi ve bestecisidir.

not:baktım haluk levent'i öven bir yazı gibi olmuş,o halde şunu ekliyeyim.haluk levent,o amına koduğum ambarlı sahiline yazın benden çok iniyorsun,haftada bir konser veriyorsun.sırf sen varsın diye sahilde dilediğimce oturup içemiyorum,sıcaklayanda ayaklarımı yağlı kirli denize sokamıyorum.allasen bu sene gelme avcılar'a,bırak biz bir kaç entel adam da sahilimizin tadına çıkarak.

11 yorum:

PuCCa dedi ki...

ya bende bostanlı için öyle düşünüyorum.. herifin orda evi olduğunu her sokağa çıktığında konser verdiğini.. başka arkadaşımda antalya için öyle düşünüyo.. Ama bişi dicem her hafta hem orda, hem bostanlıda, hem antalyada konser veriyosa bu herif ulan klonladılar mı bunu..

Redirection to Life dedi ki...

Evet bizde kendi şehirmiz için öyle düşünüyoruz :) Bide bizim lisenin bahar şenliklerine gelmişti, kendimizi birşey bile sandırmadı adi herif, ertesi gün bi baktık yan mahhaledeki marketin açılışında, öbür günde bizim evin karşısındaki mobilyacının, peh!

Demirbey dedi ki...

lavuk levent'e teessüfler.çocuk uyuyo,hasta var lan güneye in göt!
ayrıca ben napayım a can?ankaranın her sokağında başka başka binlerce 'ankaralı x' adlı sanatçı var ve hepsi aynı melodiden eserleri okuyorlar farklı yorumlarla.

Svetlin dedi ki...

haluk levent'in hakkını veren bir eleştirmen çıktı sonunda, teşekkürler hacım sana.

önümüzdeki yazılarında haluk levent'in sırttan çapraz desenli atletlerine de değinmeni bekliyorum senden.

sükunet mecmuası dedi ki...

o zaman ben de bu vesile ile okulumun beykafesinde her fırsatta müzik kutusuna haluk levent atan ibnetora seslenmek istiyorum:'kafamızı siktin lan götoş haluk leventin oğlanı mısın nesin'

hacettepe beytepe kampüsü/beykafe bulursak seni canına okuyacağız haberin olsun.

akdeniz akşamları da hep bir başka oluyor bence

PoLLy dedi ki...

ama haluk levent'in bestesi değil ki akdeniz akşamları...
serhan kelleözü diye bi amcanın..
haluk leventten önce de grup merdiven sölediydi hatta.
neden ona malettik ki, şarkının başarısını?

gunes ener dedi ki...

ahahah pek saygıdeğer Blog yazarı bu konuda iddia ettiğin bestenin bir başkasının bestesi olduğunu, haluk'un zaten dolandırıcının teki olduğu gerçeğiyle öertmeye çalışmıycanı umarak sevgili polly'nin açığa kavuşturduğu bu ergenehaluk davasını çözümlemeni diliyorum ve bekliyorum.Evet neden maalediliyo bu şarkının başarısı ona?

sami hazinses dedi ki...

umudum odur ki bu yazıyı görüpte bestecisini araştırmışsındır,inşallah öyledir.
eğer araştırıpta yazdıysanız haluk levent sizinde hayatınızdan belirli bir zamanı çalmış,oturmuş araştırmışsınız.bu bile haluk levent hayranı olmaya küçük bir adımdır.
yok eğer bu yazıdan evveli de bestecisinin başkası olduğunu biliyorsanız eğer,şahsınız adına gözyaşı dökerim.gördüğünüz gibi akdeniz akşamları adlı eser hayatımızın tüm alanında etkisini göstermekte,bizi esir almış durumda.ama tek umudum yazıyı okuduktan sonra araştırma yapmış olmanız,selahiyetiniz açısında.

peki bu başarıyı niye haluk levent'e malettim?
haluk levent'le bu şarkı ikisi bir arada patladığı için olabilir mi sizce? kağıt mendile selpak denilmesi gibi bişey.ben oturupta bu sikindirik şarkıyı kimin bestelediğini araştıramam,zaten akademik bir yazı değil,haluk levent'le geçen bir ömre isyan tadında yazmışım.beklediğiniz faydalı bilgiler bende bulunmamakta hanımlar.sert kalın!

esulak dedi ki...

her akşam bizim evdede çıkıyo lan bu herif

PoLLy dedi ki...

hmmm...

sinasiefendi dedi ki...

haluk levent en büyüğümüdür bilmem ama ben satriani çalabilecek ergen görmedim hiç ortalıkta. tercih o sebeple haluk levente dönüyor olsa gerek. mesela revaçta olan malt diye bi grup var şu sıralar bursa sokaklarında. herkes çalıyor. sözleri süper abi, sağondları harika falan diyorlar. haluk levent neyse de bu gün benzer bir bakış açısıyla malt en büyük besteci onun ben testislerini yiyeyim falan derse biri, kemerimin arka tarafına sıkıştırdığım kırmızı simli terliklen girişicem kendisine.